Welke studies moet ik doen om archeoloog te worden?

Brecht, 14 jaar
8 mei 2008

Ik ben geinteresseerd in geschiedenis en opgravingen. Wat en hoe lang moet is studeren om archeoloog te kunnen worden? Ik hou van alles was Romeins en Grieks is en ook wel de Tweede Wereldoorlog. Maar ik wil zeker graag veldwerk doen!

Antwoord

Als je archeoloog wil worden, dan ga je aan de universiteit Archeologie studeren. Nu duurt de opleiding 4 jaar, maar hoogstwaarschijnlijk zal ze 5 jaar duren wanneer dat jij naar de universiteit komt.

Als je echt graag op het veld bent, is er nog een andere mogelijkheid. Wij geologen zijn immers ook actief op archeologische sites. Ik bijvoorbeeld ga op zoek op archeologische sites naar aanwijzingen voor antieke aardbevingen die de oude steden verwoest hebben. Een collega van mij gaat op zoek naar de bronnen van de grondstoffen die de oude romeinen gebruikt hebben. Dit is het domein van de Geoarcheologie, een discipline die de brug slaat tussen archeologie en geologie. En als geoloog doe je nog meer veldwerk omdat je je niet alleen beperkt tot veldwerk op de site, maar ook de ganse omgeving van de archeologische site bestudeert. Maar als je je wil specialiserien in geoarcheologie, dan studeer je best Geologie.
 

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt geco├Ârdineerd door EOS vzw