Waarom bevat een bier van hoge gisting meer alcohol?

Tess, 17 jaar
28 december 2020

Vaak wordt gezegd dat bier op hoge gisting een hoger alcoholpercentage bezit tegenover bier op lage gisting. Hoe kan dit eigenlijk? Wat zijn de beïnvloedingsfactoren hierbij?

Antwoord

Beste Tess,

 

Gisting is juist het prces waarbij suikers worden omgezet in alcohol. Als er dus gisting te pas komt in het fabricage proces, zal dat het alcoholpercentage verhogen. 

Beïnvloedende factoren hierbij zijn :

- startpercentage van suiker.

- bewarings conditie (tempratuur, zuurtegraad)

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

Dr Arnaud Vanlander

pediatrie, kinderneurologie, mitochondriale aandoeningen, genetica

Universiteit Gent

http://www.ugent.be

Zoek andere vragen

© 2008-2021
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen