mbt draadloos netwerk: is het veiliger de laptop aan te sluiten via de kabel? en dus het draadloze te gebruiken wanneer té ver verwijderd van modem?

Peter , 66 jaar
1 februari 2011

- er wordt maar niet gezwegen mbt de (eventuele nadelige) gevolgen van stralingen (van allerlei aard).
- het veiligste/simpelste is dus, m.i., zoveel mogelijk ofwel een alternatief zoeken, ofwel er zover mogelijk vandaan blijven.
- zou het dan niet beter zijn, wanneer men met de laptop in de omgeving van de modem werkt, het draadloze net te omzeilen via de breedbandaansluiting?

Antwoord

Hallo Peter,

Ook al zijn de gebruikte vermogens van de door u vermelde toepassing (relatief) klein, er is op dit moment nog altijd geen zekerheid over de langetermijneffecten van straling van allerlei aard. Om het potentiële gevaar aan te tonen moet men wetenschappelijk onderzoek uitvoeren over verschillende tientallen jaren op een statistisch en medisch verantwoorde manier. Voor relevante meetresultaten moeten we dus nog even geduld hebben...

In afwachting hiervan raad ik je aan om zoveel als mogelijk stralingsbronnen te omzeilen en te vervangen door een bekabelde verbinding. Zorg er ook wel voor dat de toestellen met antennes niet in het stopcontact blijven zetten, anders bestaat de kans dat ze toch blijven stralen. Als het niet lukt om dit te omzeilen, kan ik je alleen 'troosten' met het feit dat de gebruikte vermogens klein zijn en zo misschien toch helemaal geen effect hebben...

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2020
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen