Ik heb mijn diploma bachelor in de orthopedagogie, kan ik nog een jaar verder studeren in die richting?

bart brondeel, 21 jaar
21 mei 2009

Ik ben afgestudeerd als bachelor in de orthopedagogie, graag zou ik nog een jaar verder willen studeren in die richting. Welke mogelijkheden heb ik hiervoor en welke school denken jullie waar ik dat kan volgen, graag zo vlug mogelijk een antwoord want ik moet ofwel gaan werken, als er geen verdere mogelijkheid is.

Antwoord

Als bachelor in de orthopedagogie heb je toegang tot het schakelprogramma voor master in de pedagogische wetenschappen; na succesvol beëindigen van het schakelprogramma kan je instromen in de master pedagogische wetenschappen, waarbinnen ook een afstudeerrichting orthopedagogiek voorzien is.

Een andere mogelijkheid is dat je eerst het schakelprogramma tot de master sociaal werk volgt, waarna je kan instromen in de master sociaal werk.

Voor het programma van deze schakelprogramma's en de omvang (tussen 60 en 90 studiepunten naargelang de keuze) kan je de studiegids van de UGent raadplegen, of contact opnemen met de dienst voor studieadvies.  De master pedagogische wetenschappen omvat 120 studiepunten, de master sociaal werk 60 studiepunten.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2022
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door het
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen