Ik heb dit ooit eens in een krantenartikel gelezen maar ik vind het niet meer terug. Volgens mijn herinnering (...) was het beter om de melk eerst in de tas te doen en dan de koffie er bij te gieten. Graag ook de uitleg waarom.
Zie het antwoord op de vraag
"Wat koelt er het snelst af ? Een kop koffie of een zelfde kop koffie waar reeds een scheutje koude melk is aan toegevoegd ?"
van 14/1/2009
In het eerder gegeven vraag&antwoord (dat ik ook gelezen had) ging het over melk vroeger of later toevoegen. Mijn vraag is wat het minste afkoelt: warme koffie in een tas met een beetje koude melk gieten of koude melk toevoegen aan een kop warme koffie. Zou het te maken kunnen hebben met het mengen van vloeistoffen? Kan het zijn dat als je warme koffie bij koude melk giet, deze koffie de melk sneller en makkelijker opwarmt en dus beter is? tenzij inderdaad het antwoord op beide vragen idem is, maar dan begrijp ik het als niet prof dr niet dank bij voorbaat met vriendelijke groeten Michel (het was ooit een vraag in de Wetenschapswinkel van De Standaard)
Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.