Is het waar dat slechts 5% van het internet zichtbaar is voor ons?

frederik, 47 jaar
23 december 2008

Ik heb me laten vertellen dat de opgespoorde informatie slechts een fractie is van wat écht beschikbaar is. Hoe kunnen we aan die andere info geraken? Zoekmachines - portaalsites - etc... En zijn die andere zoekmachines geen lookalike van de grootste? Is google werkelijk zo zaligmakend of zijn er andere efficiënte middelen? Ik moet vaak op zoek naar eerder gespecialiseerde informatie (vooral richting oude muziek). Soms kost het me dàgen werk om via websites, "links" en "friends" op (ongeveer) datgene te stoten wat ik werkelijk zoek. Dank voor jullie hulp

Antwoord

Beste,

Er is zonder twijfel een groot deel van het internet dat niet 'zichtbaar' is. Hoeveel van het internet niet zichtbaar is, is puur koffiedik kijken. Het is dus erg moeilijk daar een getal op te plakken.

Op de servers van Google staat voor een deel een kopie van de informatie die je op internet kan vinden. Als je een zoekopdracht uitvoert gaat Google in zijn archief kijken en wijst hij naar de plaatsen op internet die relevant zijn. Het archief van Google wordt continu bijgewerkt. Nonstop zijn computers het net aan het afschuimen om de archieven zo vers te houden als maar mogelijk is. Opdat je eigen website kan opgenomen worden in het archief kan je het volgende doen: je kan de URL ergens posten naar Google op URL,
http://www.google.com/submit_content.html
of je kan ervoor zorgen dat een website die reeds in het archief zit een link naar jou website bevat, zo kan Google namelijk gewoon die link volgen en jou website 'ontdekken'.

Wat betekent 'niet zichtbaar' nu eigenlijk? Het kan zijn dat je een bepaalde website niet kan vinden via bvb Google of eender welke zoekrobot, maar als je rechtstreeks de URL zou intypen in de adresbalk van je browser, zou je toch de 'onzichtbare' website te zien krijgen!

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw