Met welk progamma kan je nog een haza-72-bestand openen?

Matthijs, 13 jaar
6 mei 2024

Antwoord

Een HAZA-72 bestand is een specifiek type bestand dat wordt gebruikt door het Nederlandse genealogieprogramma HazaData. Om een HAZA-72 bestand te openen, heb je specifieke software nodig die dit formaat ondersteunt. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een HAZA-72 bestand te openen:

  1. HazaData Software: De meest directe manier om een HAZA-72 bestand te openen, is door gebruik te maken van HazaData, het programma waarvoor het bestand specifiek ontworpen is. Als je dit programma niet hebt, kun je overwegen het aan te schaffen of te downloaden als het beschikbaar is.
  2. Compatibele Genealogie Software: Sommige andere genealogieprogramma's kunnen mogelijk ook HAZA-72 bestanden importeren, afhankelijk van hun ondersteuning voor verschillende bestandsformaten. Programma's zoals Aldfaer of Gramps kunnen soms bestanden van andere formaten importeren, maar je moet controleren of ze specifieke ondersteuning bieden voor HAZA-72.
  3. Converteren: Als je een ander genealogieprogramma gebruikt dat geen HAZA-72 bestanden ondersteunt, kun je mogelijk een conversietool vinden die het HAZA-72 bestand kan omzetten naar een meer gangbaar genealogie bestandsformaat zoals GEDCOM. Dit zou de compatibiliteit met een breder scala aan software kunnen vergroten.
  4. Technische Ondersteuning: Als je problemen ondervindt met het openen van het bestand, kan het nuttig zijn om technische ondersteuning te zoeken bij de leverancier van de software of op forums waar andere gebruikers van genealogiesoftware actief zijn. Zij kunnen specifieke adviezen of tips hebben voor het omgaan met HAZA-72 bestanden.

Mocht je hierover nog vragen hebben, Mathijs, hoor ik het graag.  

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw