Waarom werd Twitter veranderd van naam naar X?

Illias, 13 jaar
11 maart 2024

Antwoord

Illias, bedankt voor je vraag. Na een ietwat eigenaardige paringsdans tussen de bestuurders van Twitter en Elon Musk (de eigenaar van het automerk Tesla), heeft deze laatste Twitter overgekocht. Musk heeft bijna meteen beslist om de naam te veranderen naar 'X'. Hij heeft Twitter overgekocht omdat hij niet tevreden was met de politiek die Twitter voerde. Twitter censureerde heel veel berichten en greep zo in op de 'vrijheid van meningsuiting', zo vond Elon Musk. Het gerucht gaat dat hij het Twitter kwalijk nam dat één van zijn elf kinderen in transitie ging (van geslacht wilde veranderen) onder impuls van tweets en de voortdurende wokeness en cancel culture. Twitter heeft, bijvoorbeeld, Donald Trump verbannen van Twitter omdat hij voortdurend desinformatie verkondigde over de verkiezingsuitslagen in 2020. Daar wou Elon Musk komaf mee maken. Iedereen moet zijn mening vrijelijk kunnen ventileren, zonder daar gevolgen van te ondervinden. 

Hij voerde de naamsverandering door omdat hij in het verleden nogal eens bedrijven had opgericht met een naam waarin een 'X' voorkwam. Denk maar aan 'SpaceX', het ruimteprogramma van Elon Musk. Hij heeft ook nog grootse plannen met 'X' waardoor een naamsverandering zich opdrong. Niet alleen wordt het een plaats waar iedereen vrijelijk zijn mening kan uiten maar hij wil ook dat 'X' op termijn een totaal-app zal worden naar analogie met het Chinese WeChat. Op die app kan je tickets boeken voor festivals, restaurants zoeken in je buurt, taxi's bestellen, betalingen doen ... Want dat is ook een beetje waar het allemaal begon voor Elon Musk. Hij is immers de oprichter van PayPal, dat hij op het ideale moment verkocht en zo kapitaal had voor het oprichten van Tesla. 

Ondertussen gaat het niet zo heel goed met Twitter ... pardon .... X. Elon Musk heeft een forse ontslagronde doorgevoerd onder het personeel en veel gebruikers haakten af en schakelden over naar de concurrenten van Mastodon. En nu hoopt Meta heel wat van die ontevreden klanten van X af te snoepen door het oprichten van 'Threads'. 

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw