Welke fruitsoort wordt wereldwijd het meest geteeld?

Guido, 57 jaar
22 juni 2018

Ik las ergens dat de watermeloen het meest zou geproduceerd/gegeten worden wereldwijd. Vóór de banaan. Ik zou denken dat ofwel druiven ofwel sinaasappelen daarvoor meer in aanmerking komen. Druiven als fruit, sap én wijn, sinaasappelen als fruit, sterke drank of likeur én als sap. Vooral sinaasappelsap vind je nu eens overal ter wereld. En de hectoliters wijn die geproduceerd worden ter wereld zijn ook niet min...enig idee?

Antwoord

Watermeloen is absoluut niet het belangrijkste gewas. Alle soorten meloenen worden meestal ook bij de groenten gerekend en niet bij het fruit. Maar dit is een moeilijke discussie waar groenten eindigen en fruit begint en andersom. Volgens de FAO https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most_valuable_crops_and_livestock_products

zijn druiven veruit de belangrijkste fruitsoort, voor appel en banaan, gevolgd door mango's. Sinaasappelen zijn een stuk minder belangrijk. Deze rangschikking is op basis van commerciële waarde. Als je enkel rekening houdt met volume is de volgorde iets anders. Dan is banaan belangrijker dan druif.

Reacties op dit antwoord

  • 20/07/2018 - Guido (vraagsteller)

    Dank voor het antwoord. Ik zal er een fles "druivensap" op drinken :)

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw