Massa bestaat uit deeltjes, die deeltjes bewegen op een bepaalde frequentie en zouden dus per definitie geluid moeten maken.
Echter elk object heeft een andere massa en dus een andere frequentie. Dit zou moeten leiden tot de conclusie dat elke massa een ander geluid produceerd, maar is dat ook zo?
Massa bestaat uit moleculen, en die trillen rond hun evenwichtstoestand. Maar om geluid te hebben moet je een medium hebben dat geluidsgolven kan geleiden. Ook in het vacuum zullen moleculen trillen.
Dus, dat ze "per definitie" geluid maken lijkt me geen correcte uitspraak. Geluid en trilling zijn dus twee verschillende dingen. En een trilling impliceert niet noodzakelijk een geluid.
Wat nu die trillingen van moleculen betreft : de trillingen van moleculen gebeuren aan frequenties die typisch in het infrarood liggen, dus op frequenties die in de orde van enkele TerraHertz, liggen. Wat wij geluid noemen heeft een frequentie in de orde enkele Hertz tot hoogstens een paar kiloHertz. Dat is dus een verschil van een factor 1 miljard!
Verder, "Elk object heeft een andere massa, en DUS een andere frequentie". Waarom dat woordje DUS? De trillingen zijn geen eigenschap van de macroscopische hoeveelheid massa, maar van de moleculen waaruit die massa bestaat. De moleculen van een blok van 1 kg ijzer, en die van een blok van 10 kg ijzer op dezelfde temperatuur zullen op dezelfde manier trillen.
Ik zou dus zeker niet zeggen dat massa geluid produceert.
Er zijn nog geen reacties op deze vraag.
Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.