Hoe kan ik mijn C schijf en mijn nieuwe E schijf samenvoegen van mijn harde schijf?

Dimitri, 19 jaar
1 februari 2010

Mijn C schijf staat bijna volledig vol en ik heb een nieuw volume aangemaakt en zou nu deze twee ruimte graag samenvoegen.

Hoe moet ik dat doen?

Antwoord

Hallo Dimitri,

Het hangt er een beetje van af wat je juist bedoelt met een "nieuw volume". Ik begrijp dat je C-schijf bijna vol is en dat je op een of andere manier extra schijfruimte heb gecreëerd.

(1) Als je een nieuwe aparte hard disk in je computer hebt gestoken, dan is er geen manier om de twee schijven te combineren. In principe zou je gebruik kunnen maken van de zogenaamde RAID-technologie, maar dat is niet zo eenvoudig en ook niet goedkoop.

(2) Als de twee volumes delen zijn van één fysieke harde schijf, dan kan je ze wel combineren. Dit kan je doen in Windows Vista via "Control Panel->Administrative Tools->Computer Management->Disk Management". Je klikt met de rechtermuisknop op "C:" en dan kies je "Extend" en dan moet je ingeven hoeveel je de C-schijf wil vergroten.

WAARSCHUWING: Toch een beetje oppassen hiermee. Als je iets verkeerd doet kan je gemakkelijk al je gegevens kwijt zijn. Ik wil je dus sterk aanraden om voor je dit probeert eerst een backup te maken van al je gegevens. Misschien kan je het ook doen samen met iemand die er meer van afweet...

Groetjes,

Philippe

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw