Waarom is genetisch voedsel nog niet aanvaard in ons land maar wel al in Amerika?

Eline, 16 jaar
7 mei 2008

Genetisch voedsel is in ons land Belgiƫ maar in beperkte mate aanwezig in de winkelrekken. Hoe komt het dat een ander land, zoals Amerika, toch genetisch gemanipuleerd voedsel verkoopt?

Antwoord

Beste Eline,

Het is niet zo dat er bij ons geen genetisch gemanipuleerd voedsel verkocht mag worden, maar de wetgeving rond de verkoop van voedsel dat genetisch gemanipuleerde gewassen (GGG's) bevat en vooral de teelt hiervan is in Europa veel strenger dan in de Verenigde Staten. In Europa staan mensen er in het algemeen ook meer sceptisch tegenover, i.v.m. de mogelijke gevolgen voor het milieu en mogelijke risico's voor de gezondheid, en verschillende milieugroeperingen zijn er zeer sterk tegen gekant.  Er is zelfs een tijdlang een volledige blokkage (moratorium) geweest van de registratie van nieuwe GGG's. Nu wordt er stilaan wel meer en meer ook in Europa bv. genetisch gemanipuleerde maïs verbouwd, maar het blijft een belangrijk punt van discussie.

Indien je er nog meer over lezen, zou ik de tekst in bijgevoegde link willen aanraden, die volgens mij een objectief overzicht schetst van het GGO-gebeuren.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoƶrdineerd door EOS vzw